Jacqueline Bost-Kleinen
Werkdagen: ma-di-wo-do-vr
jacqueline.bost@innovo.nl

Hoe ga ik te werk?

Ik schrijf elke dag het programma van de dag op het bord, zo weten de kinderen hoe de dag er gaat uitzien.
De kinderen starten elke ochtend in hun eigen groep en gaan daarna naar de leesgroep van hun niveau (behalve maandag). In de eerste pauze nemen de kinderen hun eten mee naar buiten, in de tweede pauze eten de kinderen in de klas en kijken ze op het Prowise bord een educatief programma en daarna gaan ze naar buiten.

Iedere dinsdagmiddag staat in het teken van de workshops. Tijdens deze workshops werken de kinderen in verschillende klassen en met andere kinderen van verschillende groepen (groep 3, 3 /4, 4 , 4/5, unit 2A en unit 2B). Vakgebieden zoals natuur en techniek, muziek, tekenen, handvaardigheid en drama komen aanbod.

In groep 4 zitten 25 kinderen, 12 meisjes en 13 jongens

Welke methodes worden er gebruikt in groep 4b?

Rekenen: Wereld in getallen www.dewereldingetallen.nl
Taal: Staal taalwww.malmberg.nl
Spelling: Staal spelling www.malmberg.nl
Lezen: Estafette www.Zwijsen.nl
Schrijven: Pennenstreken www.Zwijsen.nl
WereldoriŽntatie ( aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek): Argus Clou www.Malmberg.nl
Sociaal-emotionele ontwikkeling: Leefstijl www.edu-actief.nl
Verkeer: Wijzer door het verkeer Noordhoff www.noordhoffuitgevers.nl

Het leeraanbod in groep 4:

Rekenen, taal, spelling, lezen ( technisch en begrijpend) schrijven, wereldoriŽntatie (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek),verkeer, tekenen, handvaardigheid en gymnastiek.
Belangrijke informatie:
De kinderen hebben elke week gymles op maandag. De kinderen dragen gemakkelijke kleding (broekje en T-shirt) en gymschoenen tijdens deze les.