Jenny Kikken- Geerarts
Werkdagen: ma-di-wo-do-vr
jenny.kikken@innovo.nl

Hoe gaan we  te werk?

Het programma van de dag staat iedere dag, voor groep 3 en 4 elk apart, op het planbord. Zo weten de kinderen hoe de dag eruitziet.
De kinderen starten elke ochtend in hun eigen groep en gaan daarna naar de leesgroep van hun niveau (behalve maandag). In de eerste pauze nemen de kinderen hun eten mee naar buiten, in de tweede pauze eten de kinderen in de klas en kijken ze op het Prowise bord een educatief programma. Daarna gaan ze naar buiten.

In groep 3-4 wordt iedere dag gelezen, geschreven en gerekend.
De kinderen in groep 3-4 leren door te doen, te onderzoeken en te ervaren. Dat doen ze individueel, in tweetallen of in een klein groepje. In de klas, en daarbuiten. Op donderdag gaan we naar de gymzaal voor de gymles. Natuurlijk houden we ook tijd over om te ‘spelen’.  Hiervoor gebruiken we het planbord, waarbij de kinderen zelf een werkje kunnen kiezen (constructiematerialen, laptops, een spelletje…).

Iedere dinsdagmiddag staat in het teken van de workshops. Tijdens deze workshops werken de kinderen in verschillende klassen en met andere kinderen van verschillende groepen (groep 3, 3 /4, 4 , 4/5, unit 2A en unit 2B). Vakgebieden zoals natuur en techniek, muziek, tekenen, handvaardigheid en drama komen aanbod.

In groep 3-4 zitten 26 kinderen, 21 meisjes en 5 jongens

Welke methodes gebruiken we in groep 3?

Taal/lezen/Woordenschat/Spelling:  kim versie www.veiliglerenlezen.nl
Rekenen> Wereld in getallen:  www.dewereldingetallen.nl
Spelling> Staal spelling www.malmberg.nl
Lezen> Estafette: www.Zwijsen.nl
Schrijven> Pennenstreken versie 2: www.Zwijsen.nl
Sociaal-emotionele ontwikkeling>Leefstijl: www.edu-actief.nl
Verkeer> Wijzer door het verkeer Noordhoff www.noordhoffuitgevers.nl
Tekenen, handvaardigheid, natuur/techniek en muziek ( in de workshops)

Welke methodes worden er gebruikt in groep 4?

Rekenen: Wereld in getallen: www.dewereldingetallen.nl
Taal: Staal taal: www.malmberg.nl
Spelling: Staal spelling: www.malmberg.nl
Lezen: Estafette: www.Zwijsen.nl
Schrijven: Pennenstreken: www.Zwijsen.nl
Wereldoriëntatie ( aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek)> Argus Clou: www.Malmberg.nl
Sociaal-emotionele ontwikkeling>Leefstijl: www.edu-actief.nl
Verkeer> Wijzer door het verkeer Noordhoff: www.noordhoffuitgevers.nl
Tekenen, handvaardigheid, natuur/techniek en muziek ( in de workshops)

Belangrijk:
De kinderen hebben elke week gymles op donderdag. De kinderen dragen gemakkelijke kleding (broekje en T-shirt) en gymschoenen tijdens deze les.